Solenergi

Nixbero säljer och installerar solceller till dig oavsett om det är till villa, offentlig verksamhet, företag eller lantbruk.

Här är de fem vanligaste frågorna om solenergi:

  1. Hur fungerar solceller och solpaneler? Solceller, även kända som fotovoltaiska celler, omvandlar solens ljusenergi till elektrisk ström. De innehåller halvledarmaterial, vanligtvis kisel, som frigör elektroner när de träffas av fotoner (ljuspartiklar). Denna elektricitet kan sedan användas för att driva elektriska apparater eller ladda batterier. Solpaneler är en samling solceller monterade tillsammans på en platta.
  2. Vad är fördelarna med solenergi? Fördelarna med solenergi inkluderar minskade energikostnader, minskad beroende av fossila bränslen, minskad koldioxidutsläpp och positiv inverkan på miljön. Solenergi är också en förnybar energikälla, vilket innebär att solen inte kommer att ta slut som energikälla.
  3. Vad är nackdelarna med solenergi? Nackdelarna inkluderar den höga installationskostnaden för solpaneler, beroendet av solens tillgänglighet (soligt väder), och behovet av tillräckligt med utrymme för installation av paneler. Lagring av överskottselektricitet för användning vid nattetid eller molniga dagar kan också vara en utmaning.
  4. Hur fungerar nätanslutna solsystem? Nätanslutna solsystem är designade för att vara kopplade till det befintliga elnätet. Överskottselektricitet som genereras av solpanelerna matas tillbaka in i elnätet, och du får kredit för den vid din elfaktura. På natten eller när solen inte skiner tillräckligt, använder du el från nätet som vanligt. Detta system kan hjälpa till att minska dina energikostnader och ibland generera inkomst genom försäljning av överskottselektricitet.
  5. Vad är off-grid solsystem? Off-grid solsystem är oberoende av det traditionella elnätet. De använder batterier för att lagra överskottselektricitet som genereras under soliga dagar för användning vid nattetid eller när solen inte är framme. Off-grid system kräver vanligtvis en mer omfattande och dyrare installation och är bäst lämpade för avlägsna områden där det inte finns någon anslutning till elnätet.

Vi på Nixbero har som mål att alla ska kunna ta kontroll över sin energianvändning & vara oberoende på energi inom en snar framtid. Tekniken finns tillgänglig som vanligt är det också en kostnadsfråga. Därför ser vi till att anläggningarna är uppgraderingsbara för ändrade framtida behov.

Kontakta oss för offert och erbjudanden

Vanliga frågor och svar om solceller